ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
  • Δευ - Παρ: 08.00πμ - 20.00μμ, Σαβ 08:00πμ - 15:00μμ

Άρθρα

Καθαρισμος Μπανιου: Πως Γινεται Σωστα

Είναι ίσως ο πιο πολυσύχναστος χώρος του σπιτιού και ο πιο ευάλωτος σε ανάπτυξη «ειδικής» βρομιάς, όπως είναι η...

Mούχλα – γι’ αυτό και χρειάζεται καθημερινή απολύμανση. Πώς να καθαρίσω το μπάνιο; Πώς να εξαφανίσω τις δυσάρεστες οσμές στο μπάνιο; Δείτε πώς και διατηρήστε τους χώρους σας υγιεινά καθαρούς και ασφαλείς για χρήση από μικρούς και μεγάλους.

 

 

Επιφάνειες

    Η γενική καθαριότητα του μπάνιου προβλέπει καλό καθάρισμα σε όλες τις επιφάνειες. Πλένετε τακτικά τη ντουζιέρα ή την μπανιέρα με διάλυμα Χλωρίνης. Αφού αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα υπολείμματα σαπουνιού, περνάτε την επιφάνεια με διάλυμα χλωρίνης. Αφήνετε να δράσει για 5 λεπτά και ξεπλένετε καλά.
    Περνάτε καθημερινά με το απολυμαντικά σπρεϋ 4 σε 1 Μπάνιο ή το απολυμαντικά σπρεϋ ενάντια στα άλατα τις πορσελάνινες επιφάνειες του μπάνιου, όπως το νιπτήρα, τα αξεσουάρ για το σαπούνι κλπ, για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού αλλά και για να τις διατηρήσετε υγιεινά καθαρές. Ξεπλένετε με καθαρό νερό.
    Μην ξεχνάτε ότι τα βακτήρια μπορούν να μεταφερθούν εύκολα από και προς τα χέρια μας σε κάθε αντικείμενο που ακουμπάμε. Γι’ αυτό καθαρίζετε τακτικά τα μέρη που πιάνουμε συχνά, όπως πόμολα ή χερούλια ντουλαπιών καθώς και τις επιφάνειες γύρω από αυτά με τα απολυμαντικά υγρά πανάκια.

 Πλακάκια

    Τα κενά ανάμεσα στα πλακάκια του μπάνιου και της κουζίνας μαζεύουν αρκετή βρωμιά και μούχλα. Ο καθαρισμός πλακιδίων γίνεται παιχνίδι με το Χλωρίνη απολυμαντικά σπρέϋ πολλαπλών χρήσεων. Ψεκάζετε, αφήνετε να δράσει 10 λεπτά και μετά σκουπίζετε καλά με ένα βρεγμένο πανί. Επαναλαμβάνετε αν χρειαστεί. Μπορεί η μούχλα στο μπάνιο να εμφανίζεται συχνά αλλά πλέον ξέρετε πώς να την αντιμετωπίσετε. Πλέον δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε πώς να καθαρίσετε τα πλακάκια του μπάνιου. Η χλωρίνη είναι ιδανική και για το καθάρισμα της μούχλας στο μπάνιο.

 Κάδος απορριμμάτων

    Αδειάζετε κάθε μέρα τον κάδο σκουπιδιών του μπάνιου. Πλένετε και απολυμαίνετε τον τακτικά με Χλωρίνη απολυμαντικά σπρεϋ πολλαπλών χρήσεων, ψεκάζοντας όλη την επιφάνεια του κάδου και σκουπίζοντας.

 Σιφόνι-αποχέτευση

    Αν μυρίζει η αποχέτευση του μπάνιου: Μπορείτε να αποφύγετε προβλήματα απόφραξης των αποχετεύσεων, χρησιμοποιώντας συχνά αδιάλυτη Χλωρίνη απολυμαντικά σπρεϋ σε όλα τα σιφόνια. Χρησιμοποιήστε την ακόμα και κάθε μέρα, για να διατηρήσετε τα σιφόνια καθαρά και κυρίως χωρίς δυσάρεστες οσμές στο μπάνιο.

 Έξυπνα μυστικά

Μην πετάτε τις παλιές οδοντόβουρτσες! Είναι χρήσιμες για ένα σωρό πράγματα που αναφέραμε παραπάνω – ακόμη και για τις τρίχες που μένουν κολλημένες στη βούρτσα των μαλλιών!

 Λεκάνη

    Αν αναρωτιέστε πώς να καθαρίσετε τη λεκάνη της τουαλέτας, ο ασφαλής τρόπος είναι ο εξής: Καθαρίζετε συχνά το κάθισμα, το κάλυμμα της λεκάνης καθώς και το έμβολο και την εξωτερική επιφάνεια από το καζανάκι της τουαλέτας με διάλυμα Χλωρίνης, για υγιεινή καθαριότητα χωρίς μικρόβια.
    Διατηρήστε τη βούρτσα της λεκάνης βυθισμένη σε πολύ αραιό διάλυμα Χλωρίνης για να παραμένει μόνιμα υγιεινά καθαρή. Αλλάζετε το διάλυμα αρκετές φορές την βδομάδα. Ο καθαρισμός της τουαλέτας γίνεται πανεύκολος!
    Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε διάλυμα Χλωρίνης στη λεκάνη της τουαλέτας σας κάθε μέρα, ιδανικά το πρωί. Ρίξτε λίγο μέσα σε νερό και μην ξεχάσετε την περιοχή κάτω από το εσωτερικό της χείλος. Μην τραβήξετε αμέσως το καζανάκι. Αυτό βοηθά να διατηρείται η υγιεινή καθαριότητα όλη μέρα, προσφέροντας ταυτόχρονα και ευχάριστο άρωμα.

 Αξεσουάρ

    Οι χτένες και οι βούρτσες των μαλλιών καθαρίζονται δύσκολα. Αφού αφαιρέσετε τη βρωμιά, τις μουλιάζετε για 5 λεπτά σε διάλυμα Χλωρίνης για απολύμανση. Μετά ξεπλένετε με άφθονο νερό. Αποφύγετε τη συχνή χρήση Χλωρίνης σε ξύλινες βούρτσες.
    Για να αποφύγετε την ανάπτυξη βακτηρίων, απολυμαίνετε συστηματικά το ποτήρι των οδοντόβουρτσών σας. Το βυθίζετε σε αραιωμένη Χλωρίνη για 5 λεπτά, το ξεπλένετε με καθαρό νερό και το στεγνώνετε.
    Ο κουβάς και το σφουγγαρόπανο μπορούν να διατηρηθούν υγιεινά καθαρά αν προσθέσετε λίγη Χλωρίνη στο καθαρό νερό του κουβά και αφήσετε να δράσει για λίγη ώρα. Μετά τα ξεπλένετε καλά και τα κρεμάτε να στεγνώσουν.

 Πετσέτες κλπ

    Οι πετσέτες, εκτός από τη βρωμιά, απορροφούν πολλή υγρασία, που είναι το κατάλληλο περιβάλλον για ανάπτυξη μικροβίων. Αν είναι λευκές, μπορείτε να τις διατηρήσετε υγιεινά καθαρές με τη βοήθεια της Χλωρίνης για το πλυντήριο.
    Πλένετε χωριστά όλα τα σφουγγάρια και τα πανάκια που χρησιμοποιούνται για καθαρισμό και απολύμανση της τουαλέτας. Μουλιάστε τα σε αραιωμένο διάλυμα Χλωρίνης για 20-30 λεπτά. Χρησιμοποιήστε αυτά τα σφουγγάρια και τα πανάκια μόνο για τον καθαρισμό της τουαλέτας, πουθενά αλλού.

Aκολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για την απολύμανση του μπάνιου και θα διαπιστώσετε ότι το καθάρισμα του μπάνιου με Χλωρίνη, γίνεται παιχνίδι!

Χρησιμοποιείτε τα απολυμαντικά προϊόντα με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζετε πάντοτε την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση.

 

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε! Ζητήστε προσφορά για τον επαγγελματικό καθαρισμό & απολύμανση του χώρου σας.

dareialogo.png
Ο χώρος σας θα είναι
πιο καθαρός από ποτέ.

search