ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
  • Δευ - Παρ: 08.00πμ - 20.00μμ, Σαβ 08:00πμ - 15:00μμ

Άρθρα

Η καθαριότητα του σπιτιού και των λευκών ειδών εν μέσω COVID-19

Σε καιρούς παγκόσμιας πανδημίας, η καθαριότητα του σπιτιού έχει μετατραπεί από απλή καθημερινή υποχρέωση σε σπαζοκεφαλιά για τα περισσότερα νοικοκυριά,

καθώς οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να κρατήσουμε τους αγαπημένους ασφαλείς και πάνω από όλα, υγιείς. 

Παρόλο που η έρευνα σχετικά με τον COVID-19 βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οι πληροφορίες που έχουμε όσον αφορά τους τρόπους περιορισμού της εξάπλωσής του είναι συγκεκριμένες. Ο ιός μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων, τα οποία μπορούν να επιβιώσουν σε επιφάνειες από μερικές ώρες έως ημέρες. 

 

 

Η προσωπική υγιεινή λοιπόν και ο τακτικός καθαρισμός του σπιτιού, των λευκών ειδών και των ρούχων αποτελούν τους συμμάχους μας στην μάχη ενάντια στον κορωναϊό. Τα καλά νέα είναι ότι, τα οικιακά καθαριστικά και απολυμαντικά μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό. 

Πέρα από την προσωπική υγιεινή, η οποία περιλαμβάνει το τακτικό πλύσιμο των χεριών, την τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων όταν βρισκόμαστε σε κλειστό χώρο και την χρήση μάσκας, υπάρχουν ανάλογες οδηγίες για τον καθαρισμό του σπιτιού και την τήρηση των κανόνων υγιεινής. 

Καθαρισμός και απολύμανση επιφανειών 

Ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών του σπιτιού με τις οποίες ερχόμαστε συχνότερα σε επαφή είναι ένα σημαντικό βήμα στην προστασία μας από τον COVID-19. Επιφάνειες όπως πόμολα, διακόπτες, τραπέζια, χειρολαβές, βρύσες, γραφεία, τηλεχειριστήρια, touch screens κλπ. είναι χρήσιμο να καθαρίζονται τακτικά με τα κατάλληλα καθαριστικά – σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και προφυλάξεις που αναγράφονται στις ετικέτες των προϊόντων. 

Η χρήση γαντιών μίας χρήσης κατά τη διάρκεια του καθαρισμού και απολύμανσης του σπιτιού και η απόρριψή τους αμέσως μετά συνιστάται επίσης. Αν χρησιμοποιείτε γάντια πολλαπλών χρήσεων, θα πρέπει να τα απολυμαίνετε μετά από κάθε χρήση. Σε κάθε περίπτωση, έπειτα από την χρήση τους θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας. 

Τα καταλληλότερα απολυμαντικά αποτελούν όσα διαθέτουν τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε αλκοόλ αλλά και τα κοινά οικιακά απολυμαντικά θεωρούνται αποτελεσματικά. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι για βρώμικες επιφάνειες, θα πρέπει πρώτα να καθαρίζετε με νερό και σαπούνι και έπειτα να απολυμαίνετε με το αντίστοιχο προϊόν. 

Καθαρισμός λευκών ειδών 

Όσον αφορά τα λευκά είδη, κυρίως τα κλινοσκεπάσματα και οι πετσέτες, θα πρέπει και αυτά να πλένονται τακτικά ώστε να αποφεύγεται η συσσώρευση μικροοργανισμών από το σώμα στις επιφάνειες του κρεβατιού. 

Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με την συχνότητα του πλυσίματος των σεντονιών και άλλων λευκών ειδών, συνιστάται αυτό να γίνεται συχνότερα από ότι κάναμε έως τώρα. 

Τα σεντόνια θα πρέπει να πλένονται στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, ανάλογα και με τις οδηγίες πλυσίματος τους – σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποφεύγεται το χλιαρό νερό. 

Ωστόσο, ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος να διατηρήσουμε το σπίτι μας καθαρό και ασφαλές είναι η σωστή προσωπική υγιεινή κατά την άφιξή μας σε αυτό. 

Το πλύσιμο των χεριών, το ντους και η συχνή αλλαγή ρούχων αποτελούν τους πλέον ενδεδειγμένους τρόπους για την αποφυγή συσσώρευσης μικροοργανισμών, βακτηρίων και ιών στον χώρο του κρεβατιού και εν γένει του σπιτιού. 

 

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε! Ζητήστε προσφορά για τον επαγγελματικό καθαρισμό & απολύνμαση του χώρου σας

dareialogo.png
Ο χώρος σας θα είναι
πιο καθαρός από ποτέ.

search