ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 • Δευ - Παρ: 08.00πμ - 20.00μμ, Σαβ 08:00πμ - 15:00μμ

Άρθρα

Επιχείρηση καθαρή κουζίνα

Η γενική καθαριότητα της κουζίνας είναι απαραίτητο να γίνεται συχνά. Τα ωμά τρόφιμα, κυρίως κρέατα, πουλερικά και ψάρια, είναι πιθανό να έχουν μικρόβια, ιδιαίτερα επικίνδυνα για τροφικές δηλητηριάσεις.

 Δεν είναι, λοιπόν, μόνο οι πάγκοι προετοιμασίας των φαγητών που πρέπει να απολυμαίνονται, αλλά όλες οι επιφάνειες, τα σκεύη, τα εργαλεία και ό, τι άλλο χρησιμοποιούμε. Ο καθαρισμός της κουζίνας έχει πολλές προκλήσεις αλλά πρέπει να γίνεται προσεκτικά, ακόμη και ο καθαρισμός του ψυγείου. 

 

 

 

ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

 • Καθαρίζετε και απολυμαίνετε συχνά όλες τις επιφάνειες στην κουζίνα και τους πάγκους με Χλωρίνη, ειδικά αυτά που χρησιμοποιείτε συχνά για την προετοιμασία φαγητού. Η καθαριότητα της κουζίνας είναι σίγουρα περισσότερο από τη μισή αρχοντιά.
 •  Με Χλωρίνη Spray πολλαπλών χρήσεων κάντε το καθάρισμα στα ντουλάπια κουζίνας. Πλύνετέ τα εσωτερικά και εξωτερικά, με έμφαση στις γωνίες και στις σχισμές. Αφήστε ανοιχτές τις πόρτες τους και περιμένετε να στεγνώσουν τελείως πριν τοποθετήσετε πάλι τα τρόφιμα. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης πριν το εφαρμόσετε σε ευαίσθητες επιφάνειες.
 •  Σκουπίζετε και απομακρύνετε την υγρασία από σημεία που συσσωρεύεται για αποφυγή δημιουργίας μούχλας. Περιοδικά καθαρίζετε τα σημεία αυτά με Χλωρίνη για επιπλέον προστασία.
 •  Οι επίμονοι λεκέδες και τα στίγματα μπορεί να αφαιρεθούν από τις επιφάνειες της κουζίνας με το Spray 4 σε 1 Κουζίνα. Να ελέγχετε πάντα τις οδηγίες χρήσης σχετικά με ευαίσθητες επιφάνειες. Τα παραπάνω ισχύουν και για όσους αναρωτιέστε πώς θα καθαρίσετε τα πλακάκια της κουζίνας.

ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ

 • Καθαρίζετε και απολυμαίνετε συστηματικά τον νεροχύτη και όλη τη γύρω περιοχή του με Χλωρίνη Spray Πολλαπλών Χρήσεων. Μην ξεχάσετε να καθαρίζετε και τα πλακάκια πίσω από τον νεροχύτη.
 • Με το Spray 4 σε 1 Κουζίνα μπορείτε να απομακρύνετε τους επίμονους λιπαρούς λεκέδες από τις επιφάνειες του νεροχύτη.

ΣΙΦΟΝΙ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

 • Γνωρίζετε ότι οι δυσάρεστες οσμές που αναδύονται από τα σιφόνια και τις αποχετεύσεις προκαλούνται κυρίως από τα μικρόβια και τα βακτήρια που αναπτύσσονται λόγω της υγρασίας;
  Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσάρεστων οσμών, προσθέστε τις βραδινές ώρες Χλωρίνη Ultra στο σιφόνι της αποχέτευσης. Η απολυμαντική δράση της Χλωρίνης είναι ικανή να εξουδετερώσει μικρόβια και βακτήρια, ενώ ταυτόχρονα δρα ενάντια στη συγκεντρωμένη βρωμιά.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

 • Αφαιρέστε δύσκολα λίπη και βρωμιά από την κουζίνα εύκολα με Spray 4 σε 1 Κουζίνα.
  Τα υπολείμματα από λίπη μπορεί να αποτελέσουν ιδανική εστία, όπου βρίσκουν καταφύγιο και αναπτύσσονται βακτήρια. Για να απομακρύνετε τους λεκέδες από καμένα λίπη κ,λπ αλλά και τα βακτήρια που συγκεντρώνονται στην επιφάνεια, καθαρίζετέ την συστηματικά με Χλωρίνη Spray. Ο καθαρισμός των ματιών της κουζίνας δεν είναι δύσκολη υπόθεση.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

 • Πώς καθαρίζουμε το πλυντήριο πιάτων; Τα κουμπιά και η επιφάνεια του πλυντηρίου μπορεί να βρωμίσουν με τη χρήση. Για να το διατηρήσετε υγιεινά καθαρό, καθαρίστε το εξωτερικά με Χλωρίνη Spray ή με Spray 4 σε 1.

ΨΥΓΕΙΟ

 • Αν αναρωτιέστε «πώς να καθαρίσω το ψυγείο;», αρχίστε από την αρχή: κάνετε απόψυξη, το πλένετε με το απορρυπαντικό σας και μετά απολυμαίνετε τις επιφάνειές του με το μπλε σπρέι της Χλωρίνης. Σκουπίζετε με ένα βρεγμένο καθαρό σφουγγάρι και αφήνετε να στεγνώσει πριν τοποθετήσετε τα τρόφιμα ξανά μέσα.
 • Απολυμαίνετε τις αυγοθήκες του ψυγείου συχνά με Χλωρίνη Spray, γιατί τα ωμά αυγά μεταφέρουν βακτηρίδια.
 • Προσέξτε πολύ τις ημερομηνίες λήξεως των τροφίμων και φυλάξτε ξεχωριστά τα ωμά κρέατα από τα μαγειρεμένα ή από άλλα τρόφιμα που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Σας συνιστούμε να διατηρείτε χαμηλή θερμοκρασία στο ψυγείο (4-5° 0). Αποφύγετε να ετοιμάζετε μεγάλες ποσότητες φαγητού που ίσως αργήσουν να καταναλωθούν. Θυμηθείτε ότι το φαγητό δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεται περισσότερες από μία φορά πριν σερβιριστεί.

ΣΚΕΥΗ

 • Διατηρήστε τα θερμός και τις τσαγιέρες σας καθαρά και απαλλαγμένα από υπολείμματα καφέ και τσαγιού, με Χλωρίνη. Προσθέστε νερό και λίγη Χλωρίνη και μετά από 10-15 λεπτά θα λάμπουν από καθαριότητα. Ξεπλύνετε καλά, πρώτα με σαπουνόνερο και μετά με νερό.
 • Το ξύλο κοπής χρησιμοποιείται στην κουζίνα κάθε μέρα για την προετοιμασία ποικίλων γευμάτων. Για να αποφύγετε τη μεταφορά μικροβίων από ένα ωμό φαγητό σε άλλο, πρέπει να το απολυμαίνετε ενδιάμεσα με Χλωρίνη.
 • Είναι σημαντικό να καθαρίζετε όχι μόνο τους ξύλινους αλλά και τους πλαστικούς δίσκους με Χλωρίνη.
 • Καθαρίστε και απολυμάνετε τα ανοιχτήρια, τον επεξεργαστή τροφίμων και τα πλαστικά εργαλεία της κουζίνας κάθε φορά μετά τη χρήση τους. Μετά την απολύμανση ξεβγάλετε με σαπουνόνερο και ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Μην τα αποθηκεύσετε πριν στεγνώσουν, για να αποφύγετε μούχλες στο ντουλάπι σας.
 • Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε τα δοχεία αποθήκευσης στα οποία διατηρείτε τρόφιμα, ειδικά το καλοκαίρι. Χρησιμοποιήστε διάλυμα Χλωρίνης, μετά σαπουνίστε και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
 • Τα μαχαιροπήρουνα, ποτήρια και πιάτα χρειάζονται απολύμανση όταν στο σπίτι υπάρχει κάποιος ασθενής π.χ με γρίπη. Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει: να τα πλύνουμε με απορρυπαντικό πιάτων, ώστε να φύγουν όλα τα λίπη και να τα ξεπλύνουμε με νερό. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια λεκάνη που θα περιέχει διάλυμα Χλωρίνης για 5 λεπτά. Τα ξεβγάζουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε.
 • Αν έχει κολλήσει το φαγητό στην κατσαρόλα, 1-2 κουταλιές Χλωρίνης και χλιαρό νερό για 15 λεπτά, θα βοηθήσουν να ξεκολλήσει. Μετά σαπουνίζετε και ξεπλένετε κανονικά.
 • Για να απομακρύνετε εύκολα τους λεκέδες από τσαγιέρες και φλιτζάνια ή τις οσμές κλεισούρας από τα θερμός, τα γεμίζετε με διάλυμα Χλωρίνης και τα αφήνετε για 1 ώρα. Στη συνέχεια τα σαπουνίζετε και τα ξεπλένετε.
 • Πλένετε συχνά την ψωμιέρα και την απολυμαίνετε με spray 4 σε 1 για να αποφύγετε τη μετάδοση μούχλας. Ξεπλένετε πάντα με καθαρό νερό.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

 • Διατηρήστε τα πλαστικά γάντια της κουζίνας καθαρά, χρησιμοποιώντας αραιωμένη Χλωρίνη.
 • Τα σφουγγάρια και τα πιατόπανα της κουζίνας, λόγω της υγρασίας, είναι πιθανό να φέρουν πολύ περισσότερα μικρόβια ακόμα και από τον κάδο σκουπιδιών. Επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να απολυμαίνονται τακτικά με Χλωρίνη. Μετά τη χρήση της Χλωρίνης, τα ξεπλένετε με καθαρό νερό και τα απλώνετε να στεγνώσουν.

ΠΛΑΚΑΚΙΑ

 • Καθαρίστε τα πλακάκια του πατώματος με το Καθαριστικό πατώματος, ακολουθώντας τις οδηγίες.

ΚΑΔΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

 • Αδειάζετε τον κάδο σκουπιδιών κάθε μέρα. Πλύνετε και απολυμάνετέ τον τακτικά με Χλωρίνη ή με Χλωρίνη Spray.
 • Αν διατηρείτε τον κάδο σκουπιδιών κάτω από τον νιπτήρα, τότε καλό είναι να καθαρίζετε όλη την ντουλάπα και όχι μόνο τον κάδο με Χλωρίνη Spray ή χρησιμοποιώντας τα Spray 4 σε 1.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ

 • Στο πλυντήριο ρούχων μπορούν να αναπτυχθούν δυσάρεστες οσμές που οφείλονται κυρίως σε βακτήρια. Μπορείτε να απολυμάνετε τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων, χρησιμοποιώντας Χλωρίνη Αdvance χωρίς να βάλετε μέσα ρούχα. Επιλέξτε πρόγραμμα με πρόπλυση, ξεκινήστε το και, καθώς θα τρέχει το νερό, προσθέστε την Αdvance στη θήκη πρόπλυσης.
  Επιπλέον, μπορείτε να καθαρίσετε προσεκτικά τα λάστιχα στην πόρτα του πλυντηρίου, στα οποία συγκεντρώνονται χνούδια, καθώς και υπολείμματα απορρυπαντικού και μαλακτικού.

ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑΣ

 • Για να διατηρήσετε υγιεινά καθαρό τον απορροφητήρα της κουζίνας, αλλάζετε τα φίλτρα συχνά. Αν είναι μεταλλικά ή πλαστικά, αφού αφαιρέσετε τα λίπη με ζεστό νερό και απορρυπαντικό, ψεκάστε τα με Χλωρίνη Spray. Ξεπλύνετε και στεγνώστε. Να συμβουλεύεστε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τον εξωτερικό καθαρισμό του απορροφητήρα.

ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΕΣ

 • Οι πλαστικές μηχανές καφέ και τσαγιού μπορεί να λεκιάσουν με τη χρήση. Με Χλωρίνη Spray ή με Spray 4 σε 1 μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες εύκολα. Προηγουμένως, διαβάστε τις οδηγίες καθαρισμού της ηλεκτρικής συσκευής.
 • Συσκευές όπως η τοστιέρα και η φρυγανιέρα βρωμίζουν συχνά κατά τη διάρκεια της χρήσης. Χρησιμοποιώντας τα υγρά πανάκια μπορείτε να τις καθαρίσετε εξωτερικά εύκολα. Προηγουμένως, διαβάστε τις οδηγίες καθαρισμού τους.
 • Για να διατηρήσετε τα πλαστικά φίλτρα του καφέ και του τσαγιού καθαρά, τα ξεπλένετε και μετά τα τοποθετείτε για 15 λεπτά σε αραιό διάλυμα Χλωρίνη. Μετά τα ξεβγάζετε με ζεστό σαπουνόνερο, ξεπλένετε και στεγνώνετε.

  Καθαρή κουζίνα σημαίνει ασφάλεια και υγιεινή!

  Χρησιμοποιείτε τα απολυμαντικά προϊόντα με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζετε πάντοτε την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση.

   

  Μπορούμε να σας βοηθήσουμε! Ζητήστε προσφορά για τον επαγγελματικό καθαρισμό & απολύμανση του χώρου σας

 

 

dareialogo.png
Ο χώρος σας θα είναι
πιο καθαρός από ποτέ.

search